péntek, 2019. szeptember 20.

Egyre több békési gazda él a lehetőséggel

2013. június 17. - 16:33

A tavalyinál több kérelem érkezett egységes területalapú támogatásra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Békés megyei irodájához, és több hektár után is igényeltek pénzt ebből az európai uniós forrásból.

Békésben a gazdálkodók idén csaknem 444 ezer hektárra nyújtottak be kérelmet egységes területalapú támogatásra, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott támogatásra több mint 15 ezer kérelem érkezett be — nyilatkozta Németh Tibor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei vezetője.

 

Nemzeti kincs a magyar tarka

2012. augusztus 27. - 03:01

Augusztus 10-én és 11-én immáron 12. alkalommal rendezték meg a Tarka Marhafesztivált, amelynek hagyományosan a szóban forgó állattenyésztési ágazat egyik fellegvára, a Tolna megyei Bonyhád városa adott otthont. Az esemény a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) támogatásával valósult meg.

Jól járt az EU-val a vidék

2012. augusztus 27. - 03:01

Város és vidék egymásra van utalva, így a vidéknek is helye van a Szigeten – emelte ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár augusztus 9-én, a fesztiválon tartott sajtótájékoztatóján.