szerda, 2019. augusztus 21.

December 31-én lejár egyes kifizetési kérelmek módosított határideje

2012. december 13. - 03:01

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló, 2012. július 28-án hatályba lépett 76/2012. (VII. 27) VM rendelet rendelkezései alapján az első kifizetési kérelem benyújtására nyitva álló határidő – a rendeletben foglalt feltételek teljesülése esetén – 2012. december 31-ig hosszabbodott meg.

A határidő közeli lejáratára tekintettel a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) ismételten felhívja a módosító rendelet alapján érintett ügyfelei figyelmét arra, hogy akik az első kifizetési kérelmük benyújtását az eredeti határidőben elmulasztották, 2012. december 31-ig nyújtsák be első kifizetési kérelmüket, amellyel olyan kiadás is elszámolásra kerül, amely nem minősül egyéb elszámolható kiadásnak.

Az elszámolási kötelezettség akkor minősül teljesítettnek, ha az MVH a benyújtott kifizetési kérelemre (kérelmekre) indult eljárásban a kérelemnek helyt adó, vagy – nem kizárólag egyéb elszámolható költségeket jóváhagyó – részben helyt adó határozatot hoz.

A határidő elmulasztása esetén igazolásnak helye nincs.

Az első kifizetési kérelem kötelező benyújtására irányadó határidő meghosszabbításával kapcsolatos részletes információk ide kattintva érhetők el.

További tájékoztatás az ugyfelszolgalat [at] mvh [dot] gov [dot] hu e-mail címen kérhető.

 

Forrás: MVH