vasárnap, 2019. szeptember 15.

Erős agrárgazdaság, megújuló agrárszakképzés

2014. november 4. - 16:32

Mátészalkán kezdődött a Földművelésügyi Minisztérium Erős agrárgazdaság, megújuló agrárszakképzés című országjárása.

Erős agrárgazdaság, megújuló agrárszakképzés címmel kezdett országjárásba a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkársága.

Változik a SAPS

2014. július 18. - 09:26

2015-től megváltozik a területalapú támogatás szabályozása, újdonságként bevezetik például a „zöldítési" komponenst.

Jelentős változás előtt áll a hazai mezőgazdaság támogatás-politikája: bevezetnek számos új elemet, mint például a zöldítésért járó rész, vagy a „degresszió", ami támogatások csökkentését jelenti - ráadásul ez utóbbi kötelező feladat.

Bemutatkozott az olasz elnökség az EU Tanácsában

2014. július 17. - 15:53

Elsőként vezette az EU agrárminiszteri Tanácsát az új olasz elnökség. Fél éves programjuk bemutatása mellett a tejágazat jövője jelentette az ülés egyik fő napirendi pontját, amiről komoly vita alakult ki.

Az Európai Unió agrárminiszteri Tanácsának július 14-i találkozóján ismertette a soros olasz elnökség, milyen tervei vannak a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés és a halászat terén.

Megkezdődött a szüret

2013. augusztus 26. - 17:32

Már szüretelik a korai szőlőfajtákat az ország több helyét a korábbi, augusztus végi rendkívül meleg időjárás miatt.

Már szedik a korai szőlőfajtákat, például a csabagyöngyét és az Irsai Olivért Balatonboglár és Etyek környékén - mondta Horváth Csaba. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára hozzátette: a korai fajták szüretelése a nagy meleg miatt kezdődött meg mintegy másfél héttel ezelőtt, védeni kell ugyanis a savakat, a minőség megőrzése érdekében.

Remekelt az árpa Zalában

2013. július 11. - 15:15

Idén nagyon jó minőségű őszi árpa termett Zalában, és a termésátlag is kiemelkedően jó eredménynek számít, nyilatkozta a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője

Idén nagyon jó minőségű őszi árpa termett Zala megyében, a hektáronkénti 4,95 tonna termésátlag is kiemelkedően jó eredménynek számít - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője.