szerda, 2019. augusztus 21.

Várható változás a GAZDANet-hez kapcsolódóan!

2013. április 17. - 11:12

Várhatóan február 10. lesz a GAZDANet programban igényelt számítógépek megrendelésének végső határideje, az összeg befizetésére pedig a pro forma számla kézhezvételét követően 30 nap áll majd a gazdálkodó rendelkezésére.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásából megvalósuló Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) által meghatározott, mezőgazdasági üzemek korszerűsítése intézkedés egyik alintézkedése a GAZDANet Program. A programhoz nyújtott támogatások részletes feltételeit a 60/2012 (VI.28.) VM rendelet tartalmazza.

 
A támogatási határozattal rendelkező gazdálkodók a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) által működtetett megrendelő felületen nyújtják be megrendeléseiket. A beérkezett megrendelések alapján látható, hogy sok gazdálkodó a késedelmes megrendelés következményeként elvesztené támogatásra való jogosultságát, ezért a NAKVI kezdeményezte az Irányító Hatóságnál az intézkedést szabályzó rendelet módosítását.
 
A tervezett módosítás értelmében
 
  • a megrendelés végső határideje 2013. február 10. lesz;
  • az összeg befizetésére a gazdálkodónak a pro forma számla kézhezvételét követően 30 nap áll majd rendelkezésére.
 
Az ÚMVP Irányító Hatósága támogatja ezen módosításokat, az intézkedés eredményesebb lebonyolítása érdekében. A rendeletmódosítás várhatóan január utolsó hetében - visszamenőleges hatállyal - lép életbe.