vasárnap, 2019. augusztus 18.

Egyre több békési gazda él a lehetőséggel

2013. június 17. - 16:33

A tavalyinál több kérelem érkezett egységes területalapú támogatásra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Békés megyei irodájához, és több hektár után is igényeltek pénzt ebből az európai uniós forrásból.

Egyre több békési gazda él a lehetőséggel

Békésben a gazdálkodók idén csaknem 444 ezer hektárra nyújtottak be kérelmet egységes területalapú támogatásra, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott támogatásra több mint 15 ezer kérelem érkezett be — nyilatkozta Németh Tibor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei vezetője.

 

A területalapú támogatási kérelmek benyújtási határideje május 15. volt, a megyei kirendeltség összesített adatai alapján Békésben a gazdálkodók idén várhatóan mintegy 26-27 milliárd forint összegű támogatást hívhatnak le. A termelők idén 23 további jogcímen igényelhetnek egységes támogatást, ezzel együtt a támogatások teljes összege 30 milliárd forint körül várható a megyében. A hivatalvezető kiemelte: az idei kérelmek száma 116-tal volt több, mint az előző évben, a terület nagysága több mint 400 hektárral bővült.

 

Forrás: Körös-Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület, beol.hu