szerda, 2019. augusztus 21.

Konzultáció a családi gazdaságokról

2013. augusztus 7. - 16:45

Október 11-ig tartó nyilvános konzultációt indított az Európai Bizottság a családi gazdálkodásról. Az eredményeket az EU végrehajtó-javaslattevő testülete egy, a témában rendezett novemberi konferenciába is beépíti.

Konzultáció a családi gazdaságokról

Az Európai Bizottság augusztus 2-ától október 11-ig nyilvános konzultációt folytat a családi gazdaságok szerepéről, a jövő kihívásairól és prioritásairól. A társadalmi egyeztetés eredményeit a november 29-én Brüsszelben tartandó, „Családi gazdálkodás: Párbeszéd egy fenntarthatóbb és rugalmasabb gazdálkodás felé Európában és a világban” című konferenciához kívánják felhasználni, az eredményeket pedig a honlapján is közzéteszi a Bizottság.

A novemberi konferenciának az ad aktualitást, hogy az Egyesült Nemzetek Szövetsége 2014-et a Családi gazdálkodás nemzetközi évének nyilvánította, valamint szintén abban az évben indul az Európai Unió 2014-2020-as Közös Agrárpolitikája, amely új eszközökkel segíti a kisebb gazdaságokat többek között a szövetkezetek és a tudásátadás terén.

Kétféle módon lehet részt venni a konzultációban. Az Európai Bizottság honlapján, ide kattintva magyarul is elérhető egy néhány perc alatt, név nélkül kitölthető kérdőív, azok pedig, akik szeretnék írásban kifejteni a véleményüket, ezt e-mailben is megtehetik az AGRI-A3 [at] ec [dot] europa [dot] eu címre elküldve pdf csatolmányként. Ezeket a Bizottság közzéteheti a saját honlapján, kivéve, ha ezt kifejezetten megtiltják.

Forrás: New Europe, Európai Bizottság