vasárnap, 2019. augusztus 18.

Pályázat EU társadalmi konzultációs csoportokba

2014. április 4. - 09:09

Az Európai Bizottság 14, mezőgazdasági és vidékfejlesztési témák körül kialakított csoportot indít a társadalmi egyeztetés erősítésére. A résztvevőket pályázati úton választják ki, a jelentkezési határidő április 30.

Pályázat EU társadalmi konzultációs csoportokba

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé, amelyek alapján a társadalmi konzultációs csoportok összetételéről dönt. A 14 csoport egy-egy különböző, a Közös Agrárpolitikához kapcsolódó témát fed le, beleértve a vidékfejlesztést és annak gyakorlati megvalósítását.

A tagság nyitott minden EU-beli nem kormányzati szervezetnek, legyen például érdekképviseleti, civil szervezetek vagy szakszervezetek, amelyek regisztrálták magukat az Európai Bizottság és az Európai Parlament egyesített Átláthatósági nyilvántartásában. A részvétel feltétele, hogy a jelentkező ne legyen tagja egy magasabb, EU-szintű ernyőszervezetnek, megfelelő képességekkel rendelkezzen, hogy összehangolja a tevékenységét a Bizottsággal és a tagjaival, jól működő és szilárd legyen, valamint a vonatkozó területen tevékenykedjen. A jelentkezési határidő 2014. április 30.

Részletes információk a különböző témákról és a jelentkezés módjáról az alábbi, angol nyelvű dokumentumokban találhatóak:

 1. Állati termékek
 2. Szántóföldi növények
 3. Közös Agrárpolitika
 4. Közvetlen kifizetések és zöldítés
 5. Környezetvédelem és éghajlatváltozás
 6. Erdészet és parafa
 7. Kertészet, röviditalok, olíva és virágok
 8. A mezőgazdaság nemzetközi oldala
 9. Tej
 10. Biogazdálkodás
 11. Minőség és népszerűsítés
 12. Vidékfejlesztés
 13. Bor
 14. Nők a vidéki területeken

 

Forrás: Európai Bizottság