vasárnap, 2019. szeptember 15.

Meghirdették Az év tanyája pályázatot

2017. augusztus 8. - 08:56

A Földművelésügyi Minisztérium pályázatot hirdetett Az Év Tanyája 2017 Díj elnyerésére, amelyre augusztus 31-éig lehet jelentkezni – jelentette be V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

Fotó: Pelsőczy Csaba

V. Németh Zsolt elmondta, az idén indított díjjal a minisztérium a természeti környezettel összhangban lévő, a tájba és az adott térségbe illeszkedő, mások számára is mintául szolgáló tanyát kíván magas szintű elismerésben részesíteni. Emlékeztetett, hogy a kormány az elmúlt hat évben a Tanyafejlesztési Programban hazai forrásból 8,1 milliárd forint támogatást adott 1691 pályázónak tanyafejlesztésre.

A környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár kiemelte, hogy Az év tanyája fődíj mellett odaítélik a közönség díjat is a legtöbb szavazatot elnyert pályázatnak, voksolni az erre a célra létrehozott Facebook oldalon lehet majd.

Az államtitkár részletezte, hogy Az Év Tanyája 2017 Díj pályázat bírálati szempontjai között szerepel a tanyajelleg megléte, az adott térségre jellemző tájjelleg, a környezetkímélő gazdálkodás, a más tanyákon is alkalmazható fenntarthatóságra törekvés, a nyitott porta, az őshonos és tájjellegű állat- és növényfajták jelenléte. V. Németh Zsolt hangsúlyozta, hogy ezzel a címmel is szeretnék népszerűsíteni a tanyai életet, amely a XXI. században is vonzó lehet a fiatal gazdálkodóknak, vállalkozóknak.

A pályázatot a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztési és vidékstratégiai főosztályára kell beadni nyomtatott formában vagy elektronikusan az erre a célra létrehozott azevtanyaja [at] fm [dot] gov [dot] hu e-mail címen, ahol választ lehet kapni a pályázattal kapcsolatos kérdésekre.

A részletes pályázati felhívás ide kattintva érhető el.

 

Forrás: MTI, FM Sajtóiroda